Épp új lakásod konyháját, vagy a már tíz éve változatlan, régi konyhádat újítanád fel, de nem tudod, merre indulj, ha modern dizájnt szeretnél? Biztosan ismered a modern stílus (a letisztult vonalak és formák, a tágas terek vagy a praktikusság jelentőségének) főbb jellemzőit. De mégis hogyan varázsolhatod konyhádat modernné és kellemes hangulatúvá anélkül, hogy elveszítené megszokott báját? 

 
 

Ashton Csillár

Ashton Csillár

 

Mai bejegyzésünkben megosztunk veled 13 könnyen megvalósítható lépést, köztük néhány olyan dizájnelem beépítését, melyekkel konyhád modern, praktikus, egyúttal vonzó helyisége marad a lakásnak.

Mondj le a kilincsekről

A minimalista dizájn által inspirált konyhabútorokra pillantva azonnal feltűnik az egyszerű vonalvezetés és a kilincsek hiánya okozta kifinomult hatás. A díszítések és fogók nélküli, tökéletesen sima felületek nagy mozgásszabadságot adnak, és optikailag nagyítják a teret. A megoldás lényege, hogy az ajtókat a megfelelő részen egy szimpla nyomással tudjuk kinyitni.  

 
 

Tower White Kihúzható konyhai rendszerező

Tower White Kihúzható konyhai rendszerező

 

Hagyj fel a szerénykedéssel 

Odavagy a pezsgőspohárkészletedért? Akár első látásra szerelem volt, akár ajándékba kaptad őket, gyönyörű darabok, miért rejtegetnéd a szekrényben? Nem azt mondjuk ezzel, hogy mondj le minden szekrényről, inkább csak helyezz el néhány fából készült polcot a pult fölé (a szokásos felső fali szekrények helyére), és különféle tartók segítségével láttasd a színes tányérokat, a kedvenc csészéidet és természetesen az üvegpoharakat. 

 
 
 

Tosca White Edényszárító

Tosca White Edényszárító

 

Tosca White Pohártartó

Tosca White Pohártartó

 

Egy leheletnyi fekete

A fekete konyhák igazi vonzerővel bírnak, különösen a filmekben, mégis nyomasztóvá válhat túl sok időt tölteni a családdal egy feketére berendezett étkezőben. Találd meg az arany középutat, és helyezz el néhány fekete elemet az alapvetően világos színekkel kialakított helyiségben, így barátságos marad a tér, mégis modernnek tűnik majd.

 
 

Caselle Black Csillár

Caselle Black Csillár

 

Egy csipetnyi szürke

Néhány éve még mindenki azt gondolta a szürkéről, hogy unalmas, azonban a lakberendezők megalkották a tökéletes receptet, mely szürkével is jól működik egy modern konyhában. A szürke árnyalatai talán a legbiztosabb megoldást nyújtják mindegyik helyiség falaihoz, miért ne választhatnád a konyhába is? Ha ez a szín adja a fényes, fehér bútorok hátterét, a tér is nagyobbnak és világosabbnak hat majd optikailag. 

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ. Bővebben